top of page
fruit en groenten

Allergenen

Het kan natuurlijk zijn dat je een voedselallergie hebt. Bij iedere maaltijd geef ik aan welke allergenen aanwezig zijn. Ook wanneer het gerecht vegetarisch, vlees bevat, lactosevrij of glutenvrij is zal ik dat aangeven. Ik kan nooit voor 100% kunnen garanderen dat er geen sporen van allergenen in de gerechten te vinden zijn. Alle soorten ingrediënten worden immers in dezelfde keuken bereid. Hieronder vindt je een overzicht van alle allergenen.

Kopie van gluten aanduiding zonder tekst.png

Gluten

Bijvoorbeeld tarwe, spelt, rogge, gerst of haver. Ook producten op basis van glutenbevattende granen.

Glutenvrij zal extra aangegeven worden.

Vis aanduiding zonder tekst.png

Vis

Alle soorten vis. Bijvoorbeeld zalm, tonijn of makreel, maar ook producten op basis van vis worden vermeld.

Zuivel aanduiding zonder tekst.png

Zuivel

Melk en melkproducten op basis van melk. Inclusief lactose. Lactose vrij zal extra aangegeven worden.

Mosterd aanduiding zonder tekst.png

Mosterd

Alle delen van de mosterdplant, inclusief de bladeren van de mosterdplant en mosterdzaad.

Lupine aanduiding zonder tekst.png

Lupine

Lupinemeel wordt gemaakt van zaden van de blauwe lupine. Het heet ook wel ‘bonenmeel’.Lupine lijkt qua voedingsmiddel het meest op pinda’s.

Bron: www.voedselallergie.nl

Lactosevrije zuivel aanduiding zonder tekst.png

Lactosevrije zuivel​

Gerecht of product gemaakt van lactosevrije zuivel. Bijvoorbeeld yoghurt of melk.

vegetarisch aanduiding zonder tekst.jpg

Vegetarisch

Gerecht of product gemaakt zonder vlees of vis.

Schaaldieren aanduiding zonder tekst.png

Schaaldieren

Bijvoorbeeld kreeft, garnalen of krab.

Pinda's aanduiding zonder tekst.png

Pinda's

Pinda's (aardnoten) en producten op basis van pinda's.

Noten aanduiding zonder tekst.png

Noten

Bijvoorbeeld hazelnoten, amandelen, walnoten, pecannoten, paranoten, cashewnoten, pistachenoten of macadamianoten.

Sesamzaad aanduiding zonder tekst.png

Sesamzaad

Sesamzaad en alle producten op basis van sesamzaad zoals tahin.

Weekdieren aanduiding zonder tekst.png

Weekdieren

Voorbeelden van weekdieren zijn slakken, mosselen en oesters.

Lactosevij aanduiding zonder tekst.png

Lactosevrij​

Gerecht of product gemaakt zonder zuivel of met plantaardige zuivel.

Vlees aanduiding zonder tekst.jpg

Vlees

Gerecht of product gemaakt met vlees.

Eieren aanduiding zonder tekst.png

Eieren

Hieronder vallen alle soorten eieren. Alle soorten eieren zullen vermeld worden als allergeen. Ook eiwitten.

Soja aanduiding zonder tekst.png

Soja

Soja en producten op basis van soja.

Selderij aanduiding zonder tekst.png

Selderij

Bijvoorbeeld bladselderij, knolselderij of selderijzaad en producten op basis van selderij.

Sulfiet aanduiding zonder tekst.png

Sulfiet

Sulfiet kan onder andere op en in gedroogd fruit, wijn en mosselen voorkomen.

Glutenvrij aanduiding zonder tekst.png

Glutenvrij

Gemaakt zonder glutenhoudende producten. Sporen van gluten kunnen aanwezig zijn.

Vegan aanduiding zonder tekst.png

Vegan​

Gerecht of product gemaakt zonder dierlijke ingrediënten.

Pittig aanduiding zonder tekst.jpg

Pittigheid

Met 1, 2 of 3 pepers geef ik aan hoe pittig een gerecht is. Van licht pittig tot erg pittig.

  • Instagram

Bellen: 06 30 11 22 07

Email: hallo@tafelvolsmaak.nl

Prauw 11 

3904ZT Veenendaal

KVK 95396349

© 2025 by Tafel vol smaak.

Let's connect !  

bottom of page